Uppsala Syndrome - Do you speak hunglish?

Uppsala Syndrome - Do you speak hunglish?

MMUM, avagy "Makacs Magyarságom Utolsó Morzsái" in Sweden

2015. október 24. - Bree Gi

Eltelt 2 hónap. Az alapvető felszerelések beszerzésén túl sikerült megállapítanom, hogy a svéd létminimum 1 főre 1000 SEK egy októberi hónapban. Ez magába foglalja a tisztítószereket (mosópor, öblítő...stb), gyógyszereket (orrcsepp), élvezeti cikkeket (sör, óvszer - habár még nem fogyott belőle (sajnos)), kaját (hús, hal, zöldség, tészta, tej, minden) nasit (ezt nem ragoznám) valamint az egyszeri buta kiadások egy részét. Számomra (és a családom számára is ) meglepő módon, egyáltalán nem éheztem, nem szenvedtem hiányt semmiben. Az élet Svédországban nem olcsóbb, mint otthon, csak jobban kijössz a fizetésedből. Az első hónapban értelemszerűen jóval magasabbak voltak a kiadásaim és jónéhányszor belefutottam olyan kiadásba, amire nem volt szükségem- pl. 

- Legalább 15x szálltam fel buszra (35 SEK/menet) - ez teljesen felesleges és elkerülhető, ha az ember biciklivel jár 

- Élelmiszerek, amik melléfogások voltak - édes mustár, alkoholmentes bor...stb. Nem ragoznám, mert kiakasztanak. Ebbe mindenki belefut az első hónapban, ilyen az élet. Ez a tanulópénz. Szó szerint. 

Azonban mindez nem változtat a tényeken, ha ki akarsz költözni Svédországba az első hónapban igenis szükséged van alaptőkére. A második hónap már sokkal könnyebb és olcsóbb mint az első. 

...és most felsorolnám, hogyan adtam fel magyarságom utolsó morzsáit az idő függvényében:

Kávé 

Első hónap: úristen, ez szörnyű, nem akarom, nem akarom, fúúúj, nem, nem nem. 

Második hónap: Nem is olyan rossz ez. Teljesen jó ez. 

Sampon, tusfürdő, dezodor

(Kis magyarázat: ezekből a BABA márkát használom, mert otthon viszonylag olcsó és minden mástól viszketek)

Első hónap: Nem, nem, nem. Kizárt. 10 éve használom ezt a márkát, nem tudok róla lemondani. Majd mindig kihozom magammal. Importálom. Nem tudom, de akkor se vagyok tőle hajlandó megválni!!! 

Második hónap: Elfogyott a tusfürdőm. Muszáj venni valamit, nem várhatok decemberig a fürdéssel. Megvettem a legolcsóbb tusfürdőt- teljesen jó. Elfogyóban a sampon. Megvettem a legolcsóbb sampont (átszámolva 450 HUF): Dove- asszem ezt nem kell ragozni :). Elfogyóban volt a dezodor, megvettem a legolcsóbb dezodort, ez is teljesen jó. 

Kaja 

Első hónap: Lazac? Azért se. Olcsó? Nem érdekel. Eszek inkább falukorvot, de akkor se eszek lazacot. Nem. 

Második hónap: Végülis, miért ne? Ha hazamegyek, sose lesz annyi pénzem hogy ezt akár egy hónapig mindennap megengedjem magamnak. Miért ne? Legyen. 

Svéd pasi kínálat

Első hónap: Long, not too strong, sour, swedish. Pont mint a kávé. 

Második hónap: Lásd: Kávé második hónap. 

A bejegyzés trackback címe:

https://uppsalasyndrome.blog.hu/api/trackback/id/tr208017949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása